Tradiciniai kalėdiniai patiekalai iš viso pasaulio

1

Tradiciniai kalėdiniai patiekalai iš viso pasaulio

Ar kada nors pagalvojote apie tai, kaip kitų šalių gyventojai švenčia Šv. Kalėdas ir kokie kalėdiniai patiekalai yra patiekiami ant kalėdinio stalo? Nuo Australijos, iki Prancūzijos – mes surinkome vienus iš pačių tradiciškiausių kalėdinių patiekalų, kurie yra patiekiami skirtinguose pasaulio kampeliuose Šv. Kalėdų dieną. Ir nepaisant to, kad įprastai kiekvienos šalies gyventojai yra pratę prie savo tradicijų ir gamina jų šalyje populiariausius kalėdinius patiekalus, kodėl gi savo Kalėdų stalo negalėtume paįvairinti ir pakankamai egzotiškais bei lietuviams neįprastais kalėdiniais patiekalais iš viso pasaulio?

Graikija

Keptas ėriukas arba kiauliena yra dažniausia mėsa, patiekiama ant Kalėdų stalo Graikijoje. Taip pat ant graikiško kalėdinio stalo įprastai galima sutikti saldų desertinį pyragą, vadinamą „Baklava“. Šis desertas yra gaminamas iš filo sluoksnių, kurie yra užpildomi kapotais riešutais. Jis yra pasaldintas ir laikomas kartu su medumi arba sirupu.

Lenkija

Burokėlių sriuba arba kitaip dar vadinama „barščiais („borscht“) Lenkijoje Kalėdų metu yra tradicinis patiekalas, kuriuo yra pradedamas kalėdinis stalas. Ši sriuba gali būti patiekiama tiek karšta, tiek ir šalta.

Australija

Australijoje Kalėdų stalas yra neįsivaizduojamas be barbekiu (BBQ). Australiškos Kalėdos įprastai yra praleidžiamos aplink kepsninę su visa savo šeima ir gausiu būriu draugų. Tačiau vėlgi, ne visi australai Kalėdų stalui renkasi barbekiu – kai kurie yra linkę pasirinkti klasikinius europietiškus kepsnius.

Prancūzija

Keptas kalakutas, kaštainis ir elniena yra keli iš Prancūzijoje populiarių kalėdinių patiekalų. Tuo tarpu, kai kalba pakrypsta apie prancūziškus desertus – šokoladinis vyniotinis, „Yule“ vyniotinis arba „Bûche de Noël“ yra tradiciniai desertai, kurie ant kalėdinio stalo yra patiekiami su šviežiu kremu. Nereikia nė sakyti, kad pastarieji nuo kalėdinio stalo pradingsta akimirksniu!

JAV

Spanguolių padažas yra labai svarbus amerikietiškų Kalėdų ir Padėkos dienos patiekalas. Nepaisant to, ar tai yra pirktinis padažas, ar gamintas rankomis, jis yra būtinas – ypač, jei yra patiekiamas keptas kalakutas.

Kinija

Šiomis dienomis Kinijoje populiarėja tradicija Kalėdų išvakarėse dovanoti obuolius. Dauguma parduotuvių Kinijoje kalėdiniu laikotarpiu parduoda į spalvotą popierių įvyniotus obuolius, todėl žmonės gali juos įsigyti ir padovanoti Kalėdų proga. Kokia yra viso to priežastis? Kinų kalba „Kalėdų išvakarės“ yra „Ping An Ye“. Tuo tarpu kinų kalba „obuolys“ skamba labai panašiai – „Ping Guo“.

Vokietija

„Stollen“ yra vokiškas vaisių pyragas, kuris yra gaminamas naudojant džiovintus vaisius ir marcipanus. „Stollen“ pyrago ištakos siekia XV a., kuomet jis buvo įteikiamas kaip kalėdinė dovana.

Ispanija

„Nougat“ arba „Turrón“ Ispanijoje yra dažnai patiekiamas kaip tradicinis kalėdinis desertas. Medaus, cukraus, kiaušinio baltymo ir migdolų mišinys yra ypatingas patiekalas, pažymintis kalėdinį stalą. Dar vienas ispanų tradicinis patiekalas yra sausai kietintas kumpis „Jamón“, kuris ant kalėdinio stalo užima labai svarbią vietą.

Rusija

Rusijoje yra įprasta ant kalėdinio stalo patiekti avižų košę arba „Sochivo“. Tai yra avižų košė, pagaminta iš kviečių arba ryšių ir yra patiekiama su medumi, vaisiais, riešutais ir sėklomis. Avižų košė Rusijoje simbolizuoja vienybę. Anuomet Rusijoje buvo tapę tradicija pilną avižų košės šaukštą sviesti ant lubų ir jei ji prilipdavo, tai reikšdavo, kad šeimą lydės sėkmė ir puikus derlius. Žinoma, nereikėtų stebėtis, kad šios tradicijos jau nebelikę – juk šiandien būtų labai sudėtinga po kiekvienų švenčių šveisti lubas.

LPG anticeliulitinis masažas – kodėl tai efektyvi priemonė nuo celiulito?

LPG anticeliulitinis masažas – kodėl tai efektyvi priemonė nuo celiulito?

Ieškant informacijos apie būdus atsikratyti celiulito, dažnai tenka girdėti minimą LPG anticeliulitinį masažą. Todėl pasidomėjome kas tas LPG, kaip atliekami LPG masažai ir ar tikrai jie tokie efektyvūs. Kova su celiulitu – rimtas iššūkis Statistika negailestinga – 8 iš 10 moterų kenčia nuo celiulito. Apelsino žievelės oda kelia nepasitenkinimą savo išvaizdą, savivertės sumenkimą bei esant […]

  Naujienos »
Vestuvių šventės organizavimas ir „Apvalaus stalo klubas“ viešbutis Trakuose

Vestuvių šventės organizavimas ir „Apvalaus stalo klubas“ viešbutis Trakuose

Ruošiatės savo vestuvių šventei? Siekiate, kad jūsų vestuvės būtų nepriekaištingos ir nepakartojamos? Tokiu atveju turėtumėte labai atidžiai ir gerai apgalvoti daugybę skirtingų detalių – nuo vestuvinio žiedo, iki viešbučio pasirinkimo. Taip pat nemaža dalis būsimų vestuvininkų organizuodami savo gražiausią gyvenimo šventę susiduria su daugybe dilemų, susijusių su viešbučio, renginių salės ir restorano pasirinkimu. Todėl, jei […]

  Naujienos »
„Vyno guru“: vestuvių šventės metu pasirenkamas vynas ir kelios įdomios detalės apie jį

„Vyno guru“: vestuvių šventės metu pasirenkamas vynas ir kelios įdomios detalės apie jį

Vynas yra gaminamas ištisus tūkstantmečius. Tai yra dažnai įvairių švenčių ir ypač vestuvių metu sutinkamas alkoholinis gėrimas. Ir jo didelį populiarumą galima pastebėti ne tik mūsų šalyje, tačiau ir visame pasaulyje. Dėl šios priežasties verta pakalbėti apie tai, kas yra susiję su šiuo gėrimu, kuris su kiekvienais metais tampa vis brandesnis ir vertingesnis. Šiame straipsnyje […]

  Naujienos »
7 naudingi patarimai, kaip pasirinkti vestuvinius žiedus

7 naudingi patarimai, kaip pasirinkti vestuvinius žiedus

Ant jūsų kairės rankos bevardžio piršto jau puikuojasi sužadėtuvių žiedas? Jei taip, tuomet dabar būtų pats metas pasirinkti tobulus vestuvinius žiedus. O tam, kad tai padaryti jums sektųsi kur kas sklandžiau, pasinaudokite keliais praktiškais ir naudingais patarimais. 1. Išsiaiškinkite savo tikrąjį skonį Deimantai ar brangakmeniai, platina ar auksas – išsirinkti vestuvinius žiedus iš pirmo žvilgsnio […]

  Naujienos »